Mina nyårslöften

Nu är vi mitt inne i januari och nyårslöftena börjar fallera. Av mina vänner, inklusive mig själv, så är nyårslöften ingen stor grej. Har man någonsin hållit ett nyårslöfte? Jag har det då inte, men jag tycker ändå om att utmana mig själv och se vad jag kan göra bättre.  

Miljö är något som ligger mig varmt om hjärtat. Det är viktigt att varje människa försöker se åt sig själv, och se vad man kan göra bättre för världen vi lever i. Om man ska kolla rent krasst på det så gör majoriteten av människorna idag, världen sämre.   
Vi konsumerar, och nästan allt vi konsumerar förstör för någon eller något annat. Jag blev vegetarian för att hjälpa miljön och djuren. Jag bytte till CF-smink för att jag inte vill stödja någon form av djurplågeri och nu känner jag att det är dags för nästa steg och tänker härmed presentera mina nyårslöften! 

1. Jag vill se hur långt jag kan gå detta år utan att köpa något nytt. Kläder, skor, smink, inredning, hudvård etc.  
Konsumera mera är mantrat som matar oss varje dag och jag vill helt enkelt se om jag kan gå ett år utan att köpa någonting nytt. Jag vet redan nu att det inte kommer gå, för någon gång kommer min nattkräm att ta slut och jag måste köpa en ny, vilket leder mig till mitt andra nyårslöfte 


2. All hudvård och smink som eventuellt konsumeras ska jag försöka hitta den produkten med bäst påverkan för djur och natur. Jag ska vara helt ärlig med att jag vet inte så mycket om tillverkning och förhållanden runt smink och hudvård, men jag ser fram emot att lära mig mer.

3. Jag måste sluta med energidryck. Har mindre att göra med miljötemat och mer att göra med min egen hälsa, och främst; ekonomi. (Jag la uppskattningsvis 4k på energidryck förra året!) 
 
Så även om jag ska anstränga mig för att konsumera så lite som möjligt, så kommer jag inte gå ett helt år utan att köpa någonting alls. Det som jag redan vet att jag kommer handla är exempelvis läppbalsam, hudkräm, solkräm och liknande, men vad jag då vill göra är att ta reda på vilken miljöeffekt varje inköp har, jag kommer dessutom skriva ner alla inköp och se vad det adderar till i slutet av året.  

Jag ser verkligen fram emot det här, och vill verkligen utmana mig själv att säga nej till ha-begäret och aktivt försöka konsumera mindre.  
 
Jag tar också gärna emot alla bra tips om second hand, etiska och miljövänliga affärer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar