Sämsta köpet vs Bästa köpet

Jag tänker nu berätta en historia om mitt sämsta köp någonsin och det är; en parfym. Håll i hatten, för detta är en mindre livshistoria.

Min tidiga parfymhistoria är att jag alltid fick escada-parfymer i present när jag var liten, som jag självklart älskade. Vilken 14-åring älskar inte godis och frukt...godis? Att köpa en parfym för egna pengar var helt enkelt inte någon frågan om. Jag har varit snål ända sen jag var liten (tack pappa, på riktigt, jag är sjukt ekonomisk och det är bra) så parfymer var en otroligt exklusiv sak som jag aldrig la mina pengar på, men!
Det kom en dag när jag köpte en present åt min bästa kompis (still mah bff, love you) från Makeupstore. När han då slog in paketet så sprejade han ner en sprutt med parfym i paketet och satan i gatan vad jag sniffade upp det där paketet. Jag satt med det inslagna paketet i dagar och bara drog in luften som om jag höll på att drunkna, och den parfymen var min enda luft.

Så den parfymen köpte jag, älskade den troget i flera år och sen var den slut. Jag borde köpt en till flaska, men... ändå inte, för min älskling fullkomligt avskydde den lukten. Jag kan ju inte gå runt och... ja, inte lukta gott för min pojkvän, it beats the purpose, han måste ju vilja vara nära mig.
I alla fall så jag haft stora problem med parfym efter detta för att:
1. Alla parfymer luktar antingen kemilabb, tant eller vaniljgodis.
2. Det är närmare ingenting som är cruelty free.

Jag har hittat en väldigt fin parfym (EdT) från &Otherstories som luktar grönt te och mynta och hade den doften i säkert två år, men jag ville alltid ha en riktig parfym, alltså EdP som har lite schvung, men som fortfarande inte luktar tant eller godis (och för guds skull, inte vanilj heller). En dag hittade jag en rea-parfym från L'Occitane som luktade citrongräs, riktig fräschhetsbomb. Inte CF såklart, så jag snyftade och gick vidare.

Nu spolar vi fram till augusti 2017 och jag är på biblioteksgatan med min kompis som är väl bevandrad i CF-djungeln. Hon visade mig till parfymeri Kossa (Cow, men kossa är roligare) för att visa alla fantastiska, exklusiva (läs: dyra) CF parfymer som dom hade där.
Fet chans att någonting luktar citron här, tänker jag för mig själv medan jag luktar igenom alla klassiska tantdofter som alla verkar tycka så mycket om.
Jag passar ändå på att fråga, med tanke på att jag ändå har dragit mig hit berättar att jag vill ha en parfym som luktar citrus och håller länge, förklarar hur trött jag är på alla parfymer jag haft som inte håller en hel dag.

Hon tror att hon har någonting som kan passa mig och ja, dra i spikarna, klart hon har. En helt ljuvlig doft av citron till det överkomliga priset av 1200 kr för 50ml och det är ungefär här jag typ sätter i halsen.
Jag får dock med mig ett enklare prov och den luktar bara sååååå gott så i riktig treat-yoself anda så köpte jag den till mig själv i födelsedagspresent.

Här kommer kruxet. Det står EdP på flaskan. Står det för Eau de Parfum? Nejdå. Det står för Frederic malles EDITION DE PARFUMS och jag har precis betalat 1200 spänn för en satans EAU FRIKKIN TOALETT.
Japp, jag inser det alldeles för sent så hela hösten har jag använt den här parfymen och typ svurit svagt för mig själv varje gång jag tagit i flaskan. Jag tycker både att jag hade egen-ansvar, men jag tycker också att säljaren struntade i att säga till mig att det är en EdT när jag frågat efter en EdP.


Här är den, den lilla saten.
Men inget ont som inte för något gott med sig, och i min frustration över detta dåliga köp bestämde jag mig för att faktiskt hitta en bra parfym. En god parfym. En, inte så himla svindyr parfym. En snäll parfym. En parfym som sätter tomten på andra plats.
Och in kommer, som alltid, The Body Shop och räddar mig. Fina Body shop, har fem stycken parfymer i serien Elexirs of nature och vill du läsa mer om alla dom (vilket man borde) så läste jag först om dom på PrettyScientific.
Ah, så vacker. Ser ut som en miniatyr av en whiskeyflaska. Kaiaha har en väldigt speciell sötma, och den går ihop fantastiskt med mitt bodybutter som luktar mandarin. På så sätt får jag en fantastisk parfym som är varm, moget blommig, mild men ändå stark och tillsammans med mitt bodybutter får jag då den färscha citrus-delen jag vill ha.


Priset av 425 kr för 50 ml är inte fy skam heller.
Så slutet gott, allting gott. Nu har jag en parfym som gör mig glad istället för arg, och alla borde dra in till The Body Shop för att lukta på alla dofter, för allihopa är underbara (jag vill ha alla, Tomten; take note för kommande jul tack).

1 kommentar: