Om penslar och tvätt

Om det finns en liten knotte därute som undrar vad jag använder för penslar till mitt ansikte så tänkte jag här gå igenom dom. Och jag kan visa den fantastiska borsthållar-glaset som jag pimpat själv. Look at that sparkle *-*

Jag har en hel del penslar, kanske inte 40 st som makeup-artister har, men ändå en ganska bra samling, och penslar är ju tyvärr en sån sak som är ganska viktig. Självklart spelar teknik in, men alla penslar kan inte göra allt.

Här har vi alla, som jag kallar för, fluffpenslar. Från vänster till höger så har vi:
Puderpensel
Rougepensel
Highlighterpensel
Foundationpensel x2
Contourpensel

Däremot så har jag en tendens att använda rougepenseln för all. Puder, sen rouge på ena sidan och contour på andra sidan. Både highlighter och concealer använder jag fingrarna för (jag vet, bör skaffa beautyblender).
Här har vi alla ögonskuggepenslar och bland dessa är det svårt att säga vilken som ska gå till vad. Ju plattare en pensel är, desto bättre är den på att plocka upp pigment och trycka på ögonlocket och ju rundare och fluffigare den är, desto bättre suddar den. har jag superbråttom så använder jag en hybrid som är inte är rund, men ändå fluffig för att lägga på pigment och samtidigt sudda.

Och här har vi eyelinerpensel, ögonbryns...pensel...? och snedställda penslar. Snedställda och eyelinerpenslar är nästan de jag har högst krav på. Till höger så är två stycken ganska lika penslar, men kollar man närmare så är den ena betydligt tjockare än den andra. Och den är sämst, jag vet inte varför jag har kvar den, då jag ibland tar fel och gör asfula ögonbryn eftersom att den är alldeles för tjock. En snedställd pensel bör vara knivskarp. En eyelinerpensel likaså, släng dessa så fort dom börjar spreta för då är dom i princip värdelösa.

Övrigt om mina penslar är att jag köper billiga penslar oftast i storpack från kina. Ett sortiment med 15 olika penslar kan ligga runt 100 pix. Jag personligen märker inte så stor skillnad från de flesta penslar som man köper i butik för kanske 100 kr styck.
Jag köper heller aldrig äkta hår. Synd om djuren, och tycker även att dom slits lika snabbt/långsamt som fejkhårspenslar. Snabbare till och med, om man inte tvättar dom väldigt ordentligt. Vilket, kan jag tillägga, jag inte gör. Jag tvättar mina penslar efter varje användning (och det borde alla), men då kör jag dom i min vanliga handtvål. Dom får även torka ståendes, vilket dom egentligen inte heller bör då fukten drar sig ner i fästet som då släpper hår och trät som då sväller/krymper, vilket i sin tur leder till att penseln spricker (som man ser har hänt på nästan alla mina ögonskuggspenslar).

Jag vill understryka igen att; tvätta alla penslar efter varje användning!
Varför? Därför att en bakterie blir flera miljoner på bara en timme och det ökar sen exponentiellt och om du använder en pensel bara dagen efter så kletar du in miljarder på miljarder bakterier rakt in i typ ögonen och på huden. Det leder till exempelvis finnar. Det skapar även bakteriehärdar i ditt smink som du har noll chans att tvätta och så bara blir det värre och värre och bara... tvätta penslarna. Just do it.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar