Cover fx Cream Concealer

Min historia med concealers är lång och brokig. Den tar mig tillbaka till dagarna då jag inte visste någonting om smink. Tänk mig ca 15 år. Då gick jag alltså första året på gymnasiet och hade noll koll helt enkelt. Min dåvarande och nuvarande bästa vän hade lite mer koll än mig, och jag gick helt på hennes ord.
Så när hon berättade att den bästa concealern är från Helena Rubenstein (dom som vet om magic concealer vet att den är magisk på riktigt) och det var min trognaste kompanjon de kommande 6-7 åren.
En sån tub höll säkert i två år för mig, men sen kom den dagen när  min tub var slut och jag hade hoppat på CF-tåget och insåg till min förskräckelse att jag måste hitta en ny.

The Quest for magic concealer dupe var påbörjad och jag har testat mig igenom en del. Efter ett par misslyckande köp så fick jag testa igenom Amandas (wifey, bästa vännen sen 10 år, solsken etc etc) concealer-förråd (för att slippa köpa samma själv) och hittade en från Nyx, men sen gick jag ett steg längre och ville inte ha från Nyx eftersom Nyx ägs av Loréal och har fortsatt leta.

Så en dag för några veckor sen strosade jag inne på Åhléns och stannade framför ett nytt märke som jag inte hört talas om innan. Testade en concealer och BAM- sökandet är över.

Låt mig introducera Cover Fx - Cream concealer


en absolut första sen Helena Rubenstein som faktiskt är ljus nog för mig att kunna använda i hela ansiktet och täcker ordentligt. Egentligen är inte detta så höga krav, men det är svårt att vara blek.

Den är däremot inte gultonad, vilket jag vet att många vill ha just under ögonen för att neutralisera blått, men en gultonad concealer kan i alla fall inte jag ha runt ögonbryn t.ex.

Konsistensen är väldigt tjock. Det känns som en blandning av tubconcealer och burkconcealer (concealers i burk är oftast tjockare). Med hjälp av en fuktig sminksvamp går det lätt att blanda ut, det är lite svårare att jobba med den med finger eller pensel och finishen är matt.

Jag köpte min på Åhléns för 305 :-, den finns också på Lyko för 295 :-

Två tummar upp från mig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar