let's highlight

Jag är alltid sen till trender. Jag ser en trend och så ogillar jag den instinktivt, sen ser man den överallt och börjar acceptera och när jag tillslut hoppar på tåget så har alla slutat. Det är lite samma sak med smink.
Så det var egentligen inte så länge sen jag hoppade på highlighter-tåget och nu är jag fast. Jag är helt kär i highlighters och börjar även jag känna att.... man kan ju inte ha för många highlighters...? 
Jag lovar att snart kommer det komma upp en bild där jag sitter begravd i highlighters. 
Jag äger i skrivande stund tre stycken som alla kompletterar varandra väldigt väl. 


En flytande, väldigt diskret från Becca som jag dock fick veta efter jag köpt den att den är inte cruelty free (ägs av Estée Lauder), en från Fenty beauty och en microshadow från MakeUpStore. 

Jag är dock ganska besviken på MUS. Jag hade denna vita microshadow innan de bytte design och bestämde mig för att köpa motsvarande färg i deras nya sortiment. Jag tycker dock inte alls att den håller samma kvalitet. Inte lika krämig och pigmenterad som jag varit van vid utan den är torr, samt att jag måste kämpa för att få upp pigmenten. Värt 155.-? Nope. 
Här kan ni se alla swatchade, och man ser verkligen hur dåligt MUS-skuggan fungerar. 

Både Becca och Fenty är visserligen ganska diskreta, men reflekterar ljuset väldigt fint, jag känner dock att jag saknar en riktig wow-highlighter. Jag vill lysa som solen, men är inte riktigt där än.

Det är allra svårast för bleka människor, då highlightern i princip måste vara vit för att ge en riktig effekt.
Jag kan dock delge mitt absolut bästa tips för att få wow-highlighter, vilket är att blanda krämhighlighter tillsammans med puderhighlighter.

Grunda med kräm och dutta sen på med puder så kommer dessa komplettera varandra så du verkligen kan skina som norrsken!
Solljus vs badrumslampa


Om någon råkar sitta på hemligheten om vilken som är den absolut bästa, kritvita highlightern som är cruelty free, pls tell. I need this info. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar