Tips - Hitta vegansmink enkelt

Jag ska erkänna en sak. Innan den senaste beställningen från Lyko har jag aldrig beställt smink eller skönhetsprodukter på nätet. Jag som ändå är en total nätshoppare för allting annat.

"Man vill ju kunna känna och klämma innan man köper"
Jag brukar rynka näsan när jag hör detta för det enda jag tänker är att man beställer, känner och klämmer hemma, sen skickar man bara tillbaka om man inte vill ha???? Och man behöver inte ta tid för att åka till en massa speciella butiker och gå runt bland svettiga människor tills man hittar vad man vill ha.
"Ja, absolut *nickar och ler*" Svarar jag istället.

Det är ju dock lite annorlunda med smink. Där måste man utsätta sin handrygg för ja, ni vet själva hur handen ser ut efter en tripp till Sephora. Hur ska man annars veta om ögonskuggorna egentligen är isadora-klass skuggor?

Nu har det dock blivit svårare för mig. Jag tog ganska nyligen ett beslut att allt smink- och hudvårdsrelaterat som jag köper måste vara cruelty free. Eventuellt moderbolag måste vara cruelty free. Inget av dessa får säljas i Kina. Helst veganskt.
CrueltyFreeKitty blev snabbt favoritsidan, men det finns helt enkelt inte jättemycket i butik. Så jag beställde idag smink från nätet (resultatet från det kommer).

Jag pratade med min vän om just detta och hon gav mig ett fantastiskt tips; Cocopanda har gjort det extremt lätt för att hitta veganska märken som är helt cruelty free. Eventuella moderbolag kan vara värt att titta på, men annars; feast your eyes och shoppa på.
Jag ska själv kolla in lite (till nästa lön heh)

Detta är inte sponsrat på något sätt (I wish), utan bara ett sjukt bra tips för alla er som vill hitta snällt smink enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar