Recension - Freedom makeup

 Beställde en del makeup från nya märket Freedom. Tyckte att det var värt att testa då det är helt cruelty-free och även moderbolaget; makeup revolution är helt cruelty-free.

Allmänt så är förpackningarna ganska enkla och avskalade. Vitt och simpelt.

  Först ut är Pro Decadence palette clubbed to death. Ganska fin palett med många starka färger och bra blandning.
 Till vänster är övre raden och till höger har vi den nedre. Skuggorna i sig var ganska svåra och få upp och smulade sig en del. Det krävdes flera lager för att få ett riktigt pigmenterat resultat. Alla skuggor höll inte samma kvalitet heller vilket var en besvikelse. Vissa kändes riktigt mjuka och krämiga (mattsvart och silver t.ex.) medan många av de andra kändes mer fläckiga och korniga. Vi får se hur de håller sig i en riktig sminkning.
Här ser man hur mycket dessa smular sig, inte superhärligt tyvärr. Dock kostar paletten bara 125:-.

Näst ut är Far away lipstick collection, kostar 110:-. Jag förväntade mig inte så mycket av dessa läppstift. Och jag fick precis vad jag förväntade mig. Varför ens göra såna här läppstift när man verkligen inte kan göra dom bra?

Den svarta och vita var helt katastrof. Den svarta var grådaskig även på läpparna och den vita såg precis ut som om jag hade kletat idominsalva på mig. Usch. Metallicfärgerna gav faktiskt ett bättre resultat, men det krävdes rejäl gnuggning vilket gör att det blir svårt att få skarpa, fina linjer.... vilket är det man vill ha runt sina läppar??

Kanske kommer jag använda silver eller guld om jag... jag vet inte, någon gång klär ut mig till robot, men det skulle vara det.

Härnäst har vi Pro contour shaped sticks i färgen "fair", ligger på 85 :-. Väldigt imponerad! Highlightern är definitivt tillräckligt ljus för även min bleka hy, och contouren har även den en väldigt bra ton. Ska testa den mer ordentligt i ansiktet senare.

 Här har vi det jag trodde mig vara en concealer när jag beställde, men det är en foundation.
Pro HD longwear LW 02 Porcelain, 75 :-.
Oavsett så blev jag även här väldigt positivt överraskad! Fin, ljus färg som passar även mig och den gled på lätt och gav ett matt resultat. Ska även här använda i ansiktet för att se ordentligt resultat.

 Den mörkblå eyelinern kommer från e.l.f inser jag nu, så jag kan prata om den sen. Under den har vi Pro line ultra black eyeliner, 45:-
Glider inte på lika lätt som andra jag testat, och nästan lite klumpig. Jag ska ge den en chans på ögat, men jag är lite rädd.

Utöver detta så beställde jag även en "professional fixing spray" och en ögonprimer, men som jag ska testa senare.

Men ja, ett blandat resultat. Tyckte att Freedom imponerade där det var viktigast, vilket jag skulle säga är contoursticksen och foundationen. Det är ändå inte ofta jag tycker att märken lyckas ge bra alternativ till blekfisar som jag. Ögonskuggorna och läppstiften är ju nästan lite för billiga för sitt eget bästa kanske, så jag förstod nästan att jag inte skulle bli imponerad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar